Rijsbergs Toneel speelt ‘De Wijze Kater’

-

RIJSBERGEN – Het Rijsbergs Toneel brengt in het eerste weekend van april het stuk ‘De Wijze Kater’. Op 4 en 5 april begint de voorstelling op 20.00 uur. Op zondag 6 april speelt de toneelvereniging een middag voorstelling om 14.00 uur. Vanaf eind september wordt onder leiding van Eddy Haers alweer druk gerepeteerd om dit stuk in april op de planken te kunnen brengen.

De wijze kater

‘De Wijze Kater’ is geschreven door Herman Heijermans (bekend van ‘Op hoop van zegen’) in 1917. Het verhaal gaat over de jonge Jonathan die uit schaamte voor zijn rijke afkomst al zijn geld heeft weggegeven. Met als gevolg dat hij diep in de schulden zit. Tot overmaat van ramp is hij verliefd op de dochter van de bakker die weer één van zijn schuldeisers is. Jonathan heeft een kater in huis die ineens blijkt te kunnen spreken.

Het beest werpt zich op om zijn baasje te redden uit zijn penibele situatie. De kater krijgt dat voor elkaar wanneer hij de koning verlost van een rattenplaag in zijn paleis. De vileine kater mag één dag het koninkrijk regeren. En dan blijkt dat macht corrumpeert. De kater wordt duur betaald!

Kaartverkoop

Onze leden komen de komende weken in het bebouwde kom en het buitengebied van Rijsbergen aan de deur langs. Deze donateurskaarten geven recht tot toegang op de voorstelling. Ook krijgt u hierbij het Open Doekje overhandigd met meer informatie over onze voorstelling en onze vereniging.

U kunt reserveren voor plaatsen op zondag 30 maart via de telefoonnummers welke op de kaart, Open Doekje of website staan aangegeven. Hier kunt u tevens nog extra kaarten bijbestellen indien nodig.

Niet thuis

Heeft u het Open Doekje in uw brievenbus aangetroffen of was u niet thuis terwijl onze leden bezig zijn met de rondgang, maar bent u toch nieuwsgierig geworden naar het stuk ‘De Wijze Kater’ van het Rijsbergs Toneel. U kunt kaarten bestellen via onze website: www.rijsbergstoneel.nl of info@rijsbergstoneel.nl of via het secretariaat: 076-5963616. Ook kunt u kaarten halen aan de Theaterbalie van het CultuurCentrum Zundert.

Meer informatie kunt u vinden op onze website. Volg onze voorbereidingen via onze facebookpagina: Facebook.com/Rijsbergstoneel