Sfeervolle editie Hart van Rijsbergen

-

RIJSBERGEN – Het begon al veel op Kerst te lijken, afgelopen zaterdagavond tijdens Hart van Rijsbergen. De Sint Bavostraat – van kerk tot Boerenbond – en de Hogestraat waren in kerstsfeer gehuld met vuurkorven, feestelijk gedecoreerde winkels en kerstkoortjes. Tot slot trakteerde de organiserende Rijsbergse Ondernemersvereniging (ROV) het publiek op een vuurwerkshow.

Ieder weekend na pakjesavond organiseert de Rijsbergse ondernemersvereniging (ROV) haar open-deuren-avond ‘Hart van Rijsbergen’. Vooraf gaf voorzitter Han Magilse al aan dat de avond dit jaar nog leuker zou worden. Het publiek kan hem na zaterdagavond daarin gelijk geven.

Bedrijvigheid Met een kluunkaart in de hand ging het publiek bij alle ondernemers langs. Wie de kaart vol had, maakte kans op een waardebon.

Ondernemers van buiten de dorpskern of zonder winkel sloten zich bij collegaondernemers aan. Allemaal hadden ze weer moeite gedaan er iets extra’s van te maken. Ze schonken een glaasje glühwein, deelde een hapje uit of zorgden voor een eigen kerstkoor. Dit jaar waren er verschillende nieuwe deelnemers, zoals de Koutershof en Erick Geene.

De optredens van verschillende dans- en sportverenigingen in de Harmoniezaal trokken vanzelfsprekend veel support van familieleden. Over support hadden de brouwers van Kaarschot evenmin te klagen.

De mooie kerststal bij de Sint Bavokerk stond alweer in vol ornaat te pronken.

Dat is ieder jaar weer een publiekstrekker.

En Wielerdorp Rijsbergen bracht reuring op straat met haar kampioenschap Traag Trappen. Het lijkt simpel, maar ga er maar aan staan: zo langzaam mogelijk fietsen over 11 meter. Vele kleppers waagden een poging, maar moesten al na enkele seconden surplace toch een voetje aan de grond zetten.

Christmas carols De kerstsfeer zat er prima in en Rijsbergen was opvallend goed bij stem deze avond.

Op verschillende plaatsen zongen koortjes christmas carols. Gelegenheidsformatie Sjas Patat bij Esza, het Smartlappenkoor op de markt, het Rijsbergs Toneel op diverse plaatsen in het dorp en de al vele jaren bestaande kerstkoortraditie bij Het Kaffee. Deze laatsten hadden ’s middags al hun kerstliedjes gezongen bij de bewoners van De Willaert en het Rijserf. Blaaskapel Meladie – voor deze avond speciaal in kerstmannen-outfit – speelden haar kerstrepertoire.

Tussendoor reed de kerstman in zijn arrenslee. Hij nam de ROV-kleurplaten van de kinderen in ontvangst. Uiteraard mochten zij samen met de kerstman een ritje in de slee door het dorp maken.

Vuurwerk Rond de klok van negen uur bleven de bezoekers al wat dralend op straat staan. De blikken op de donkere hemel gericht voor de spetterende afsluiting van een gezellige avond. De vuurwerkshow stelde opnieuw niet teleur. Ruim tien minuten lang kon je je vergapen aan de meeste kleurrijke vuurpijlen en lichtfonteinen in de lucht. Het publiek en de ROV kunnen terugkijken op een geslaagde avond Hart van Rijsbergen.

 

Bron: De Zundertse Bode (woensdag 14 december 2016)