Leden komen aan de deur: Rijsbergs Toneel speelt “Schaduwen”

-

Het Rijsbergs Toneel brengt het stuk “Schaduwen” op 18, 19 en 20 maart 2016. Vanaf eind september wordt onder leiding van nieuwe regisseur Herbert Mouwen alweer druk gerepeteerd om dit stuk in maart op de planken te kunnen brengen.

Schaduwen
Herinneringen……Ze vullen mijn hoofd. Gebeurtenissen als schaduwen uit het verleden. Soms duidelijk en scherp afgetekend, soms vaag en langgerekt….. Beelden, situaties, woorden, mensen. Ik zelf als toeschouwer of als participant. Van jong tot oud. Met een lichaam dat nog gehoorzaamt aan mijn wil. Met een stem die nog kan verwoorden wat ik denk of desgewenst kan zwijgen.

Maria was een gevierd actrice. Na een beroerte is zij halfzijdig verlamd geraakt en kampt ze met een afasie, een taalstoornis. Haar dochter roept de hulp in van de ex-man van Maria om haar moeder uit haar isolement en haar depressie te halen. Samen beleven ze belangrijke momenten uit hun leven opnieuw en ontwaken de gevoelens van liefde weer. Als die überhaupt al ooit weg waren geweest. Toch is het juist de liefde die Maria noopt tot het nemen van drastische besluiten.

In Schaduwen wordt het contrast tussen de rijke gedachtewereld en de trivialiteit van de gesprekken die nog mogelijk zijn duidelijk. Omdat Maria alleen maar het woord schaduwen kan zeggen, verwoorden twee alterego’s, Maria in jongere jaren, haar gedachten. Zij spelen ook de herinneringen in de flash-backs. Het stuk is geschreven door Martine Faber.

Kaartverkoop
Onze leden komen de komende weken in het bebouwde kom en het buitengebied van Rijsbergen aan de deur langs. Steun onze vereniging met een bijdrage door het kopen van een steunkaart. Een steunkaart is te koop voor € 5,- euro per stuk. Tegen betaling van een meerprijs van € 3,- kunt u tevens onze voorstelling in maart bezoeken. Hiervoor krijgt u een entreekaart overhandigd. Natuurlijk kunt U ook meteen een entreekaart aanschaffen à € 8,- . Hierbij ontvangt u ook een Open Doekje waarin u meer informatie kunt vinden over onze vereniging. Natuurlijk is een gift ook van harte welkom.

Niet thuis
Heeft u het Open Doekje in uw brievenbus aangetroffen of was u niet thuis terwijl onze leden bezig waren met de rondgang, maar bent u toch nieuwsgierig geworden naar het stuk “Schaduwen” door het Rijsbergs Toneel? U kunt kaarten bestellen via onze website: www.rijsbergstoneel.nl of per e-mail: info@rijsbergstoneel.nl of via het secretariaat: 076-596 3616. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.rijsbergstoneel.nl. Volg onze voorbereidingen via onze facebookpagina: