Kaartverkoop gestart

-

Op vrijdag 28 oktober om 20:00u, zaterdag 29 oktober om 20:00u en zondag 30 oktober om 14:00u spelen we het blijspel “Glimmen”. Kaarten voor deze voorstelling zijn vanaf heden te reserveren via deze link en via de knop rechts op deze pagina.

Vanaf dit jaar werken we met vrije plaatskeuze. Dat betekent dat u bij binnenkomst in de zaal zelf uw stoel mag kiezen. U hoeft dus niet meer van tevoren stoelen te reserveren, maar alleen de kaarten voor de gewenste avond of middag te kopen.

Heeft u nog een vraag over het reserveren van de kaarten? Of wilt u uw kaarten liever telefonisch of via e-mail bestellen? Dan helpt onze penningmeester Bea Vriendje u hier graag bij. Zij is te bereiken via penningmeester@rijsbergstoneel.nl en telefoonnummer 06-21406462.Rijsbergs Toneel brengt twee korte toneelstukken, verplaatst naar 29, 30 en 31 oktober 2021

-

Na anderhalf jaar uitstel door Corona  brengt het Rijsbergs Toneel twee eenakters, stukken van elk ongeveer 45 minuten. “Aardbeien met slagroom”, een vrolijke komedie, geschreven door Bruce Frisk en “Een andere dood”, een serieus stuk passend bij 75 jaar bevrijding, geschreven door Lynn Brittney.  De voorstellingen zijn verplaatst naar 29, 30 en 31 oktober 2021. Verkochte toegangskaarten zijn uiteraard nog steeds geldig maar er is nu extra ruimte en zodat u familie en vrienden kunt meenemen.

Ieder stuk heeft zijn eigen regisseur. Kees Vogels, een oude bekende voor velen en voor het Rijsbergs Toneel een man met veel regie-ervaring,  die met veel succes al vele malen de regie verzorgde. Ook Eddy Haers heeft al 9 keer bij het Rijsbergs Toneel prachtige stukken geregisseerd. Een vertrouwd stel mensen die bijna alle spelers al jaren kennen. Onder hun leiding zullen beide stukken en de spelers zeker tot hun recht gaan komen.

Het Rijsbergs Toneel hoopt u dan ook op 29, 30 of 31 oktober te mogen begroeten. Denk aan de Coronamaatregelen! Dus zorg voor een geldige QR code of een recente test of verklaring van genezing van Corona

Kaartverkoop
De voorstellingen worden op 29, 30 en 31 oktober 2021 gespeeld in De Koutershof in Rijsbergen.  Op vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20.00 uur, op zondag om 14.00 uur.

Voor de voorstellingen kunnen e-tickets worden gekocht via www.reserveren.rijsbergstoneel.nl of bij het verkooppunt aan de Sofiastraat 2 in Rijsbergen. Surf voor meer informatie naar www.rijsbergstoneel.nl. U kunt ook e-mailen naar info@rijsbergstoneel.nl en u kunt ook bellen met 06-19 22 61 83. Spreek eventueel bij geen gehoor na het bericht uw naam en telefoonnummer duidelijk in. We kunnen u dan terugbellen en voor kaarten zorgen.

 Start van het seizoen 2018-2019 voor het Rijsbergs Toneel.

-

RIJSBERGEN – Het Rijsbergs Toneel is gestart met repeteren voor haar nieuwe productie ‘Gewoon te gek’ die op 5, 6 en 7 april 2019 te zien zal zijn in Rijsbergen.

‘Gewoon te gek’ is een eigentijds blijspel geschreven door Ton Davids. Onder leiding van de nieuwe regisseur Kees Jochems zijn de 8 spelers al druk aan het leren op hun tekst en ook alle voorbereidingen zijn in volle gang.
Houd uw agenda vrij voor een leuke avond in Koutershof!Rijsbergs Toneel verwelkomt twee gastspelers

-

RIJSBERGEN – Het stuk speelt zich af in de jaren ’50. Een jury, bestaande uit twaalf burgers moet anoniem een beslissing nemen over het lot van een 19-jarige jongen die verdacht wordt van moord. Toentertijd was het stuk dat gebaseerd is op een televisiefilm een ode aan het Amerikaans rechtssysteem. In onze tijd is de thematiek verschoven naar discriminatie, vooroordelen en racisme en om die reden is het stuk nog hoogst actueel, aldus regisseur Herbert Mouwen

DOOR SASKIA ROKS

De spelers van het Rijsbergs Toneel acteren dit jaar vooral rondom een enorm grote houten tafel. Deze tafel is speciaal voor deze productie op maat gemaakt door Frans Matthijssen. Vanwege de enorme afmetingen van de tafel kon Frans deze klus niet thuis uitvoeren en werd het podium in de Koutershof zijn bouwlocatie.

Tafel
Het publiek zal rondom de tafel kunnen plaatsnemen en de spelers zullen zich regelmatig bewegen van de tafel af naar verschillende hoeken in de zaal die ingericht zullen zijn om bijvoorbeeld drinken te pakken.

Traditioneel
Wat de situering van acteurs en publiek betreft, wijkt het Rijsbergs Toneel dit jaar dus duidelijk af van de traditionele opstelling. Verder is de vereniging juist wel traditioneel ingesteld volgens gastspeler Kees van Riel. Waarom gastspelers? Omdat mannelijke acteurs enorm schaars zijn, vooral in het amateurtoneel, legt regisseur Herbert Mouwen uit. Via Kees Vogels die dit jaar de rol van rechter speelt, versterken twee spelers van het Zunderts Toneel de Rijsbergse cast. Deze gastspelers zijn Jim Mertens en Kees van Riel.

Gastspelers
Kees van Riel is lid van Het Zunderts Toneel (HZT). Volgens Herbert Mouwen spelen zij kwalitatief hoogwaardige stukken. Zoals kees Vogels de laatste productie gastspeler was bij HZT, zo zijn Kees van Riel en Jim Mertens nu te gast bij het Rijsbergs Toneel. Het is leuk om eens een kijkje te nemen in de keuken van de ander, licht Kees toe. “Het grootste verschil ? Dat we bij HZT veel projectmatiger werken. Het Rijsbergs Toneel is een erg leuke dorpsvereniging en ik vind het heel erg leuk om eens een andere ervaring op te doen.”

Buitenlandse dame
Helma is daartegenover al twintig jaar een vaste speelster bij het Rijsbergs Toneel. “Ik ben er ingerold als figurant. Ik heb ook grime gedaan maar dat werd te veel. Nu doe ik samen met Helma van Bedaf de kleding voor het stuk.” Helma speelt in ‘Twaalf Gezworenen’ een buitenlandse dame, jurylid nummer elf. Ik heb me daarvoor verdiept in een Indonesisch accentje. Dit ligt het dichtst bij mij vanwege mijn familiaire afkomst. Het is wel een uitdaging want het is belangrijk dat de spraak voor het publiek goed verstaanbaar blijft. Ik ben zeer benieuwd wat mijn kinderen er van gaan vinden. Zij zijn namelijk het meest kritische publiek! 

Voorstellingen zijn op 16, 17 maart om 20.00 uur en 18 maart om 14.00 uur. Locatie: Koutershof te Rijsbergen. Kaarten kopen en reserveren kan via: www.reserveren.rijsbergstoneel.nl

Bron: De Zundertse Bode (zondag 4 maart 2018)Uitslag Rabobank Clubkascampagne

-

De stemmen van de Rabo clubkascampagne zijn geteld…….

Het Rijsbergs Toneel heeft een cheque ontvangen ter hoogte van € 506,84! Maar dat is nog niet alles, het filmpje dat voorafgaand aan de voorstellingen te zien was heeft geleid tot een extra prijs van € 200 voor leukste campagne.

Dit betekent dat we dus een bedrag van € 706,84 mogen ontvangen, alle stemmers super bedankt!Rijsbergs Toneel speelde Reinaert

-

Bekijk hier het item wat ROStv Zundert maakte van Reinaert:

Uitgezonden bij: ROStv Zundert
Beelden: DVD ReinaertProductie ‘Reinaert’ tot in de puntjes verzorgd!

-

Rijsbergs Toneel verwelkomt zes debutanten

RIJSBERGEN- Het Rijsbergs Toneel  speelt voor U dit jaar ‘Reinaert’.  Het stuk is een moderne bewerking van  het beroemde dierdicht Vanden vos Reynarde. Het verhaal speelt zich af op de hofdag van koning Nobel. Reinaert wordt voor het gerecht gedaagd.

DOOR SASKIA ROKS

Gisteren was de première van het stuk “Reinaert” van het Rijsberg Toneel. De toneelgroep bestaat uit zestien spelers en staat onder leiding van regisseur Herbert Mouwen. Aan kleding en grime is veel aandacht geschonken wat de voorstelling extra aantrekkelijk maakt voor het publiek. De productie is tevens geschikt als familievoorstelling. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen in de Koutershof op zaterdagavond 1 april en zondagmiddag 2 april, zie www.reserveren.rijsbergstoneel.nl

Edytha de Veld; één van de nieuwe jeugdspelers speelt Tibeert in de productie ‘Reinaert’ van het Rijsbergs Toneel  FOTO SASKIA ROKS

 

Bron: De Zundertse Bode (zaterdag 1 april 2017)Rijsbergs Toneel presenteert met ‘Reinaert’ tevens zes nieuwe spelers

-

RIJSBERGEN – Het Rijsbergs Toneel speelt voor u dit jaar ‘Reinaert’. Het stuk is een bewerking van het beroemde dierdicht Vanden vos Reynarde. Maar het eeuwenoude verhaal is voorzien van een modern jasje door regisseur Herbert Mouwen. De voorstelling is zeker de moeite waard voor jong en oud. De vereniging presenteert bovendien met trots een zestal nieuwe spelers op het podium. Eén van die nieuwkomers is Tom Brock. Hij heeft de eer om de hoofdrol te mogen spelen; de schurk Reinaert.

DOOR SASKIA ROKS

Tom Brock is 18 jaar oud en woonachtig in Breda. Tom is een creatieve jongeman die zelf graag verhalen en liedjes schrijft en behalve het publiek ook een gitaar weet te bespelen. Toen hij bij het Rijsbergs Toneel kwam was dat best spannend omdat hij er echt niemand kende. Maar gelukkig werd ik heel leuk ontvangen, vertelt Tom. “Het ging eigenlijk vanzelf. Bovendien was ik niet de enige nieuweling, met mij nog vijf andere nieuwe mensen.” De repetities begonnen in oktober. Er werd gestart met het oplezen van stukjes tekst en daar bleek de regisseur tevreden over te zijn, blijkt uit de rolverdeling. Tom vindt het een grote eer om de hoofdrol te mogen vertolken en heeft dan ook al heel veel zin in het voorstellingsweekend; 31 maart, 1 en 2 april in de Koutershof te Rijsbergen.

Nieuwe leden

Het Rijsbergs Toneel is bij de echte Rijsbergenaren ook wel bekend onder de naam ‘Geestesbeschaving’. De vereniging is in 1902 opgericht en gaat dus al heel wat jaartjes mee. De club was toe aan uitbreiding van de spelersgroep. Afgelopen jaar is er actief gezocht naar nieuwe spelers/ leden en met succes! Maar liefst vijf jeugdleden wisten de weg naar de Koutershof te vinden. Op het podium ziet u dit jaar een diversiteit aan spelers. Zo is de jongste speler, Lizzie Koeken, pas 8 jaar oud. De vereniging blijft overigens openstaan voor nieuwe leden, jong of oud, met of zonder ervaring; iedereen is welkom dus schroom niet om contact op te nemen. Het decor is zorgvuldig gekozen, rustig van kleur zodat de personages op toneel goed tot hun recht komen. Aan de kleding en grime wordt veel aandacht besteed. Samen met de belichting en het geluid moet straks alles kloppen.

Nieuw systeem

Naast nieuwe spelers is het Rijsbergs Toneel sinds dit jaar ook in het bezit van een nieuw reserveringssysteem. De vereniging verkoopt zoals altijd kaarten aan de deur. En het is ook nog steeds mogelijk om telefonisch plaatsen te reserveren. Maar vanaf 26 maart, 13.00 uur, is het mogelijk om zelf online plaatsen te reserveren en eventueel kaarten (bij) te kopen. Dit kan allemaal via de website: www.reserveren.rijsbergstoneel.nl Het reserveringssysteem is speciaal voor het Rijsbergs Toneel ontwikkeld.

 

Bron: De Zundertse Bode (woensdag 22 maart 2017)Huis aan huis kaartverkoop Rijsbergs Toneel

-

Verzeker uzelf van een plaats voor de voorstelling ‘Reinaert’ van het Rijsbergs Toneel op 31 maart, 1 & 2 april aanstaande! Woensdagavond 8 maart komen de spelers en medewerkers in de bebouwde kom aan de deur met toegangskaarten voor de voorstellingen. Zaterdag 11 maart vindt de kaartverkoop buiten de bebouwde kom plaats. Kaartverkoop gemist? Neem contact op met het secretariaat: secretariaat@rijsbergstoneel.nl of 06-51107683.Sfeervolle editie Hart van Rijsbergen

-

RIJSBERGEN – Het begon al veel op Kerst te lijken, afgelopen zaterdagavond tijdens Hart van Rijsbergen. De Sint Bavostraat – van kerk tot Boerenbond – en de Hogestraat waren in kerstsfeer gehuld met vuurkorven, feestelijk gedecoreerde winkels en kerstkoortjes. Tot slot trakteerde de organiserende Rijsbergse Ondernemersvereniging (ROV) het publiek op een vuurwerkshow.

Ieder weekend na pakjesavond organiseert de Rijsbergse ondernemersvereniging (ROV) haar open-deuren-avond ‘Hart van Rijsbergen’. Vooraf gaf voorzitter Han Magilse al aan dat de avond dit jaar nog leuker zou worden. Het publiek kan hem na zaterdagavond daarin gelijk geven.

Bedrijvigheid Met een kluunkaart in de hand ging het publiek bij alle ondernemers langs. Wie de kaart vol had, maakte kans op een waardebon.

Ondernemers van buiten de dorpskern of zonder winkel sloten zich bij collegaondernemers aan. Allemaal hadden ze weer moeite gedaan er iets extra’s van te maken. Ze schonken een glaasje glühwein, deelde een hapje uit of zorgden voor een eigen kerstkoor. Dit jaar waren er verschillende nieuwe deelnemers, zoals de Koutershof en Erick Geene.

De optredens van verschillende dans- en sportverenigingen in de Harmoniezaal trokken vanzelfsprekend veel support van familieleden. Over support hadden de brouwers van Kaarschot evenmin te klagen.

De mooie kerststal bij de Sint Bavokerk stond alweer in vol ornaat te pronken.

Dat is ieder jaar weer een publiekstrekker.

En Wielerdorp Rijsbergen bracht reuring op straat met haar kampioenschap Traag Trappen. Het lijkt simpel, maar ga er maar aan staan: zo langzaam mogelijk fietsen over 11 meter. Vele kleppers waagden een poging, maar moesten al na enkele seconden surplace toch een voetje aan de grond zetten.

Christmas carols De kerstsfeer zat er prima in en Rijsbergen was opvallend goed bij stem deze avond.

Op verschillende plaatsen zongen koortjes christmas carols. Gelegenheidsformatie Sjas Patat bij Esza, het Smartlappenkoor op de markt, het Rijsbergs Toneel op diverse plaatsen in het dorp en de al vele jaren bestaande kerstkoortraditie bij Het Kaffee. Deze laatsten hadden ’s middags al hun kerstliedjes gezongen bij de bewoners van De Willaert en het Rijserf. Blaaskapel Meladie – voor deze avond speciaal in kerstmannen-outfit – speelden haar kerstrepertoire.

Tussendoor reed de kerstman in zijn arrenslee. Hij nam de ROV-kleurplaten van de kinderen in ontvangst. Uiteraard mochten zij samen met de kerstman een ritje in de slee door het dorp maken.

Vuurwerk Rond de klok van negen uur bleven de bezoekers al wat dralend op straat staan. De blikken op de donkere hemel gericht voor de spetterende afsluiting van een gezellige avond. De vuurwerkshow stelde opnieuw niet teleur. Ruim tien minuten lang kon je je vergapen aan de meeste kleurrijke vuurpijlen en lichtfonteinen in de lucht. Het publiek en de ROV kunnen terugkijken op een geslaagde avond Hart van Rijsbergen.

 

Bron: De Zundertse Bode (woensdag 14 december 2016)