Filter: Geen - Lid - Bestuur - Productieteam - Speler

Sam de Man

Productieteam (Regisseur)
Eerste jaar: 2023
Eerste productie: Glad IJs

Op mijn 5e kwam ik in aanraking met “toneel” via het Brabants Bonte Kindertheater in Etten-Leur...
Op mijn 5e kwam ik in aanraking met “toneel” via het Brabants Bonte Kindertheater in Etten-Leur, daarna heb ik jarenlang toneel gedaan bij de Nieuwe Veste in Breda. Op de middelbare school heb ik ieder jaar aan het grote toneel meegedaan en daar zó van genoten dat ik de lijn doortrok met lokale en regionale toneelstukken en musicals. Schrijven deed ik altijd al wel voor de lol en regisseren kwam daar een jaar of 6 geleden bij. Daar geniet ik net zoveel van als van spelen. 
 
Dus toen ik de vraag kreeg of ik wilde regisseren voor het Rijsbergs Toneel was mijn antwoord direct ja! Ik bekeek hun vorige voorstelling en was om. Enthousiaste spelers, fijne sfeer, harde werkers, wat wil een mens nog meer! 
 
Samen met hen breng ik dit jaar de eenakter “Glad IJs” die ik voor ze schreef.
- Meer lezen -

Toon Dekkers

Productieteam (Decor)
Eerste jaar: 2022
Eerste productie: Glimmen

Ik hou me al jaren bezig met decorbouw bij de Bonte Avond in Rijsbergen. En omdat ik het zo leuk...

Ik hou me al jaren bezig met decorbouw bij de Bonte Avond in Rijsbergen. En omdat ik het zo leuk vind om te doen, maak ik vanaf dit jaar (2022) ook de decors bij het Rijsbergs Toneel!

- Meer lezen -

Wouter Hendriks

LID BESTUUR
Speler - Bestuur (Voorzitter)
Lid sinds: 1990
Eerste productie: Ik wil Mjoessof spreken

Mijn taak bij de vereniging is die van speler en bestuurslid. Ik was eerder bestuurslid van 2002...

Mijn taak bij de vereniging is die van speler en bestuurslid. Ik was eerder bestuurslid van 2002 tot mei 2016. Sinds 2020 weer voorzitter.
Het stuk “Schaduwen” uit 2016, zou ik nog wel een paar keer willen spelen, ook vanwege mijn prachtige rol daarin. Ik speel toneel omdat ik het een inspirerende afleiding van de alledaagse zaken vind en het een uitdaging is om samen met de andere spelers de toeschouwers te “raken” en/of te vermaken.

- Meer lezen -

Irma Kennis

LID

Lid sinds: 2003
Eerste productie: “God”

Ik was na 100 jaar de eerste vrouwelijke voorzitter van het Rijsbergs Toneel.
Mijn motivatie en...

Ik was na 100 jaar de eerste vrouwelijke voorzitter van het Rijsbergs Toneel.

Mijn motivatie en passie is het zoeken naar de verbinding tussen cultuur en educatie voor acteurs, medewerkers en publiek.

- Meer lezen -

Arno Kindt

Speler
Eerste jaar: 2023
Eerste productie: Glad IJs

In België was ik altijd al bezig met toneelspelen. Sinds ik naar Nederland verhuisd ben, heb ik...

In België was ik altijd al bezig met toneelspelen. Sinds ik naar Nederland verhuisd ben, heb ik niet meer in een vereniging gespeeld. Ik vind het leuk om nu ervaring op te doen in de Nederlandse toneelwereld. En als benjamin van de groep kan ik nog veel leren van de anderen.

- Meer lezen -

Kevin Klijs

LID
Productieteam (Geluid & Microfoons)
Lid sinds: 2014
Eerste productie: De Wijze Kater

Als tiener kwam ik bij het Rijsbergs Toneel omdat mijn broer Mitchell daar speelde. Ik ging een...

Als tiener kwam ik bij het Rijsbergs Toneel omdat mijn broer Mitchell daar speelde. Ik ging een keer mee en mocht meteen meehelpen bij de productie. Intussen regel ik al jaren het geluid voor het Rijsbergs Toneel. En sinds een paar jaar is daar ook het licht bijgekomen. Ik vind het belangrijk dat een vereniging als het Rijsbergs Toneel blijft bestaan en zet mij daar graag voor in!

- Meer lezen -

Sandra Koenraads

LID
Speler
Lid sinds: 2014
Eerste productie: De Wijze Kater

Ik ben Sandra Koenraads, getrouwd en moeder van 2 zoontjes en een geboren en getogen Zundertse...

Ik ben Sandra Koenraads, getrouwd en moeder van 2 zoontjes en een geboren en getogen Zundertse die ondertussen al weer 13 jaar in Breda woont. In 2014 ben ik bij het Rijsbergs toneel terecht gekomen. Eigenlijk wilde ik al lang toneelspelen maar het was er nooit van gekomen. Ik wist ook niet zo goed bij welke vereniging ik me dan aan zou kunnen sluiten en hoe dat in zijn werk ging. Gelukkig was daar Facebook en door een vriendin van vroeger kwam ik terecht bij het Rijsbergs Toneel. Ze nodigde me uit om een keer te komen kijken en daarna ben ik er niet meer weggegaan. Het eerste jaar heb ik meteen de taak van souffleuse aangenomen aangezien ze deze in het stuk van de Wijze Kater te kort kwamen. Het jaar daarop mocht ik meespelen met een behoorlijke grote rol, geweldig! Vervolgens kwam het stuk Schaduwen wat ik met veel passie en plezier gespeeld heb. Hierin heb ik zoveel geleerd! We hebben een onwijs leuke groep waarin je je meteen welkom voelt als nieuwkomer. 

- Meer lezen -

Yvette Livius

LID
Speler
Lid sinds: 2020
Eerste productie: Aardbeien met slagroom

Toneel is een van van mijn grotere hobbies. Het is heerlijk om intensief met een stuk bezig te...

Toneel is een van van mijn grotere hobbies. Het is heerlijk om intensief met een stuk bezig te zijn en je in te leven in een rol. Vooral als dit kan met een fijne groep mensen zoals bij het Rijsbergs toneel.

Vanaf de eerste keer dat ik meespeelde, werd ik warm opgenomen in de groep. Intussen speel ik al een aantal jaar met veel plezier en enthousiasme bij het Rijsbergs Toneel.

- Meer lezen -

Charles Luijten

LID

Lid sinds: 2021
Eerste productie: Geef mij uw hand

Tussen 1960 en 2010 ben ik een tijd actief geweest bij verschillende producties van het...

Tussen 1960 en 2010 ben ik een tijd actief geweest bij verschillende producties van het Rijsbergs Toneel, onder andere als speler en muzikant. Na een lange onderbreking is het toch weer gaan kriebelen, dus ben ik nu opnieuw lid geworden van deze gezellige club.

- Meer lezen -

Frans Matthijssen

LID
Productieteam (Decor)
Lid sinds: 1971
Eerste productie: Een engel kwam voorbij.....

- Meer lezen -

Ethel Pennings

LID
Speler
Lid sinds: 2016
Eerste productie: Reinaert

De laatste keer dat ik toneel gespeeld heb, moet ergens op de lagere school geweest zijn (ja, zo...

De laatste keer dat ik toneel gespeeld heb, moet ergens op de lagere school geweest zijn (ja, zo heette dat toen, de basisschool bestond nog niet). Tijdens de braderie liep ik langs de kraam van het Rijsbergs Toneel en zag dat er nieuwe spelers gezocht werden. Ik had al vaker met het idee gespeeld en nu begon het weer te kriebelen en dus ben ik lid geworden. Of ik er na al die jaren nog wat van kan…? Dat mag je gaan bekijken tijdens de voorstellingen. Ik ben zelf in ieder geval erg benieuwd!

- Meer lezen -

Pieter Pennings

BESTUUR
Bestuur (Secretaris)
Eerste jaar: 2023
Eerste productie:

Al jaren kwam ik regelmatig bij de repetities en voorstellingen van Ethel kijken. Dus toen...

Al jaren kwam ik regelmatig bij de repetities en voorstellingen van Ethel kijken. Dus toen gevraagd werd of ik secretaris van deze gezellige vereniging wilde worden, hoefde ik niet lang na te denken. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen en wie weet zie je me ooit nog eens op de planken!

- Meer lezen -

Marc Rombouts

LID
Speler
Lid sinds: 2011
Eerste productie: Gebroken IJs

Ik vind het heerlijk om met deze enthousiaste en lieve mensen mee te mogen doen en mijn acteer...

Ik vind het heerlijk om met deze enthousiaste en lieve mensen mee te mogen doen en mijn acteer-kunsten te upgraden. Voor mij een grote leerschool onder ideale omstandigheden! Elke week tijdens de repetities weer genieten dus!

- Meer lezen -

Helma van Bedaf-Staaltjens

LID
Productieteam (Kap & Grime en Kleding)
Lid sinds: 2014
Eerste productie: De Wijze Kater

In 2014 heb ik voor het eerst de grime verzorgd en een paar jaar later ben ik me ook bezig gaan...

In 2014 heb ik voor het eerst de grime verzorgd en een paar jaar later ben ik me ook bezig gaan houden met het maken van de kostuums. Ik heb jaren geleden cursussen gevolgd bij Faces visagie en grime in Gorinchem toen ik bij de Bonte Avond de kleding en later de grime mee ging verzorgen.

Bij het Rijsbergs Toneel kan ik mijn ‘creatief ei’ kwijt en draag zo een steentje bij  om er weer een schitterende voorstelling van te maken.

- Meer lezen -

Marian van Loon

LID
Speler
Lid sinds: 2022
Eerste productie: Glimmen

Ik kom uit Rotterdam (ken je dat niet horen dan…) maar ben tegenwoordig op de Brabantse...

Ik kom uit Rotterdam (ken je dat niet horen dan…) maar ben tegenwoordig op de Brabantse toer. En dat bevalt prima!

In Rotterdam speelde ik al toneel en dat is me altijd blijven trekken. In mijn eerste jaar bij het Rijsbergs Toneel was ik spelassistent bij de productie “Glimmen”. Maar omdat ik spelen toch wel leuker vind, ben ik daarna weer op het toneel gaan staan en hoop daar nog vele jaren het publiek te mogen vermaken.

- Meer lezen -

Kees van Riel

Speler
Eerste jaar: 2017
Eerste productie: Twaalf Gezworenen

Cees is lid van het Zunderts toneel en gastspeler in het stuk ‘Groeten uit Vogelenzang...

Cees is lid van het Zunderts toneel en gastspeler in het stuk ‘Groeten uit Vogelenzang’. Hij heeft eerder meegespeeld in ‘De twaalf gezworenen’ en ‘Een andere dood’.

- Meer lezen -

Kees Vogels


Eerste jaar: 1970
Eerste productie:

Al meerdere jaren ben ik regisseur bij het Rijsbergs Toneel. Ik geniet van het enthousiasme van...

Al meerdere jaren ben ik regisseur bij het Rijsbergs Toneel. Ik geniet van het enthousiasme van de hele club, want zowel voor als achter de schermen wordt hard gewerkt. En dit teamwork en de open sfeer zijn ontzettend belangrijk om een goed toneelstuk weg te zetten.

- Meer lezen -

Ineke Vogels-Dielemans

LID
Speler
Lid sinds: 1970
Eerste productie: Boeven en madeliefjes

Ik heb heel veel verschillende rollen gespeeld van koningin tot drankverslaafde en alles wat...

Ik heb heel veel verschillende rollen gespeeld van koningin tot drankverslaafde en alles wat daar tussen ligt. Karakter en/of grappige rollen hebben mijn voorkeur. Naast het feit dat ik toneelspelen leuk vind, is het ook een mooie manier om mijn geheugen te blijven trainen…

Naast het spelen ben ik 15 jaar secretaris geweest van de vereniging en zit ik nu in de leescommissie.

- Meer lezen -

Bea Vriendje

LID BESTUUR
Bestuur (Penningmeester)
Lid sinds: 2019
Eerste productie:

Eigenlijk weet ik niet zo veel van toneel, behalve dan dat het leuk is om een voorstelling te...

Eigenlijk weet ik niet zo veel van toneel, behalve dan dat het leuk is om een voorstelling te bezoeken. Van financiën daarentegen weet ik wel heel veel. Daarom ben ik uitstekend op mijn plek als penningmeester bij het Rijsbergs Toneel!

- Meer lezen -