Huis aan huis kaartverkoop Rijsbergs Toneel

-

Verzeker uzelf van een plaats voor de voorstelling ‘Reinaert’ van het Rijsbergs Toneel op 31 maart, 1 & 2 april aanstaande! Woensdagavond 8 maart komen de spelers en medewerkers in de bebouwde kom aan de deur met toegangskaarten voor de voorstellingen. Zaterdag 11 maart vindt de kaartverkoop buiten de bebouwde kom plaats. Kaartverkoop gemist? Neem contact op met het secretariaat: secretariaat@rijsbergstoneel.nl of 06-51107683.Start van het seizoen voor het Rijsbergs Toneel. Rijsbergs Toneel zoekt spelers voor productie ‘Reinaert’

-

RIJSBERGEN – Het Rijsbergs Toneel start met repeteren voor haar nieuwe productie ‘Reinaert’ die op 31 maart en 1 en 2 april 2017 te zien zal zijn in Rijsbergen.

Reinaert is een toneelstuk bewerkt door regisseur Herbert Mouwen en afgeleid van een oud episch diergedicht ‘Van den vos Reynaerde’.

In oktober worden er een tweetal workshops georganiseerd. Wil je komende productie meespelen? Kom dan geheel vrijblijvend naar de workshops. Man, vrouw, jong of oud, er zijn nog diverse grote en kleine rollen in te vullen! Probeer, proef de sfeer en doe mee! Donderdag 13 en 20 oktober, aanvang 19.45 uur, Koutershof Rijsbergen.Zin in toneelspelen, kom bij het Rijsbergs Toneel! Rijsbergs Toneel vernieuwt het bestuur en zoekt leden

-

Het Rijsbergs Toneel heeft na een drietal succesvolle voorstellingen van ‘Schaduwen’ het seizoen 2015-2016 afgesloten en start in het najaar met repeteren voor een nieuwe productie. Hiervoor is de toneelvereniging op zoek naar nieuwe spelers.

Nieuw bestuur
Tijdens de algemene ledenvergadering heeft het Rijsbergs Toneel gekozen voor een bijna geheel nieuw bestuur. Toegetreden tot het bestuur zijn Jeroen Mouws, Marita Koeken en Sandra Koenraads. Zij vormen samen met Irma Kennis (voorzitter) en Mitchell Klijs het nieuwe bestuur van het Rijsbergs Toneel.

Nieuwe leden
Het Rijsbergs Toneel is voor haar komende productie op zoek naar spelers. Heb je altijd al eens toneel willen spelen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Binnenkort organiseren we een aantal introductieworkshops waarbij je ook zonder spelervaring van harte welkom bent!
Buiten het toneelspelen zelf, komt er bij een voorstelling nog veel meer kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van licht, grime en geluid? Ook daarbij kunnen we hulp gebruiken.

Kijk voor meer informatie op de website van het Rijsbergs Toneel: www.rijsbergstoneel.nl of neem contact op met Marita Koeken: 06-51107683 of info@rijsbergstoneel.nlLeden komen aan de deur: Rijsbergs Toneel speelt “Schaduwen”

-

Het Rijsbergs Toneel brengt het stuk “Schaduwen” op 18, 19 en 20 maart 2016. Vanaf eind september wordt onder leiding van nieuwe regisseur Herbert Mouwen alweer druk gerepeteerd om dit stuk in maart op de planken te kunnen brengen.

Schaduwen
Herinneringen……Ze vullen mijn hoofd. Gebeurtenissen als schaduwen uit het verleden. Soms duidelijk en scherp afgetekend, soms vaag en langgerekt….. Beelden, situaties, woorden, mensen. Ik zelf als toeschouwer of als participant. Van jong tot oud. Met een lichaam dat nog gehoorzaamt aan mijn wil. Met een stem die nog kan verwoorden wat ik denk of desgewenst kan zwijgen.

Maria was een gevierd actrice. Na een beroerte is zij halfzijdig verlamd geraakt en kampt ze met een afasie, een taalstoornis. Haar dochter roept de hulp in van de ex-man van Maria om haar moeder uit haar isolement en haar depressie te halen. Samen beleven ze belangrijke momenten uit hun leven opnieuw en ontwaken de gevoelens van liefde weer. Als die überhaupt al ooit weg waren geweest. Toch is het juist de liefde die Maria noopt tot het nemen van drastische besluiten.

In Schaduwen wordt het contrast tussen de rijke gedachtewereld en de trivialiteit van de gesprekken die nog mogelijk zijn duidelijk. Omdat Maria alleen maar het woord schaduwen kan zeggen, verwoorden twee alterego’s, Maria in jongere jaren, haar gedachten. Zij spelen ook de herinneringen in de flash-backs. Het stuk is geschreven door Martine Faber.

Kaartverkoop
Onze leden komen de komende weken in het bebouwde kom en het buitengebied van Rijsbergen aan de deur langs. Steun onze vereniging met een bijdrage door het kopen van een steunkaart. Een steunkaart is te koop voor € 5,- euro per stuk. Tegen betaling van een meerprijs van € 3,- kunt u tevens onze voorstelling in maart bezoeken. Hiervoor krijgt u een entreekaart overhandigd. Natuurlijk kunt U ook meteen een entreekaart aanschaffen à € 8,- . Hierbij ontvangt u ook een Open Doekje waarin u meer informatie kunt vinden over onze vereniging. Natuurlijk is een gift ook van harte welkom.

Niet thuis
Heeft u het Open Doekje in uw brievenbus aangetroffen of was u niet thuis terwijl onze leden bezig waren met de rondgang, maar bent u toch nieuwsgierig geworden naar het stuk “Schaduwen” door het Rijsbergs Toneel? U kunt kaarten bestellen via onze website: www.rijsbergstoneel.nl of per e-mail: info@rijsbergstoneel.nl of via het secretariaat: 076-596 3616. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.rijsbergstoneel.nl. Volg onze voorbereidingen via onze facebookpagina:Strijd op het perron in Rijsbergen: Rijsbergs Toneel brengt PerronGeluk

-

Het Rijsbergs Toneel speelt dit jaar ‘PerronGeluk’. Het stuk gaat over twee kioskhouders die een onderlinge concurrentiestrijd voeren op een perron van een willekeurig station. Ze zitten niet alleen zakelijk elkaar dwars, hun kinderen hebben ook een relatie en dat is al helemaal “not done”. Alles wordt in het werk gesteld om elkaar dwars te zitten, maar ook om de verkering van de jongelui onmogelijk te maken. Door het hele toneel stuk komen korte scènes voor met de Perrongelukjes van Steven van Beek.

Kom kijken hoe de strijd zich ontvouwt.

PerronGeluk is bewerkt en geregisseerd door Eddy Haers. Het is gebaseerd op ‘Het Perron’ van Fraukje Annema en de ‘Perrongelukjes’ van Steven van Beek (columnist bij BN/DeStem).

3e weekend van maart

Het Rijsbergs Toneel speelt deze voorstelling op 20, 21 en 22 maart a.s. in ontmoetingscentrum De Koutershof in Rijsbergen. De voorstellingen beginnen op 20 en 21 maart om 20.00 uur. Op zondag 22 maart is de aanvangstijd 14.00 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via onze website www.rijsbergstoneel.nl of via het secretariaat (Claudia van Veltom: 076-596 3616). De toegangsprijs bedraagt 8 euro.

Rijsbergs Toneel

Het Rijsbergs Toneel is een toneelvereniging uit het dorp Rijsbergen. Al sinds 1902 brengt deze toneelvereniging toneelstukken op de planken. Jaarlijks brengen wij een toneelstuk op de planken van de ‘Koutershof’ in Rijsbergen. Elke donderdagavond (en de laatste weken ook op woensdagavond) wordt er gerepeteerd. Meer informatie: www.rijsbergstoneel.nl.

 

Meer informatie voor pers: pr@rijsbergstoneel.nl