ONDANKS MINDER PUBLIEK Rijsbergse Verenigingendag was een gezellige happening

-

RIJSBERGEN – Ter gelegenheid van het 60- en 75-jarig bestaan, van respectievelijk Stichting Scouting Rijsbergen en voetbalvereniging VVR, werd er flink feestgevierd in Rijsbergen. Op zondag 14 mei sloot de scouting haar festiviteiten af, terwijl VVR nog een week door ging. Op Moederdag hielden beide jubilerende verenigingen een verenigingendag waar 52 organisaties aan deelnamen. 

DOOR CHARLES LUYTEN

Een heel stuk frisser begon de zondag dan de dagen er voor toen het kwik op het middaguur zelfs de 27 graden haalde. Maar beter evenementenweer dan die dag bestaat er niet. De weervoorspellers zaten er dan ook compleet naast, want die hadden immers heel ander weer aangekondigd. Jammer, dat het zich maar weer eens voordeed dat er verschillende dingen op een dag samenliepen. Het was Moederdag en het was in Rijsbergen tevens Communiedag. “We wisten het, maar het bleek niet mogelijk om de verenigingendag een weekend eerder of later te houden”, zei een woordvoerder van VVR-zijde.

Compacter

Oké, de belangstelling voor de verenigingendag mag dan voor de organisatie misschien zijn tegengevallen, maar geslaagd is de dag wel geweest. “Het had bij nader inzien wat compacter in elkaar moeten steken, de locatie waarop het zich allemaal afspeelt hadden we wat nauwer kunnen maken. Voor de rest ben ik tevreden”, zei Theo Rombouts, voorzitter van Stichting Scoutring Rijsbergen. De scouts hadden een voorbeeld van hun zomerkamp gebouwd zodat de bezoekers konden zien hoe zo’n kamp is ingericht. In het scoutinggebouw presenteerden zich onder andere de Fotoclub Studio’ 91, de Heemkundige Kring en de Zonnebloem. Ludiek was de manier waarop het Rijsbergs Toneel (Geestesbeschaving anno 1920) zich met haar drie over het terrein wandelende charmante dames en neergezette stand zich promootte.

Blijven lachen

Een van de mensen die deel uitmaakt van de organisatie foeterde, omdat menig opgeven club, buurtschap of groep het finaal lieten afweten bij een spelprogramma. Daarin waren opgenomen: kratten stapelen, ringgooien, beddenrace, sjoelen en nog meer spelonderdelen waarmee men punten kon verdienen. “We blijven lachen”, zei de aanstaande vader Bart Haast die de spelleider van de activiteit was. De Bonte Avond-werkgroep had Jan Klaasen ingehuurd om iedereen een dreun voor zijn hersens te geven nadat hij het slachtoffer naar zijn naam had gevraagd. De meiden van Samen Sterk dansten er op los, muziekkapellen speelden, kinderen konden volop skelteren in wedstrijd verband en in de Karkooi van de Stichtring Boerendag kon iedereen zien hoe of daar de spullen worden en mochten een vragenlijst beantwoorden. De brandweer gaf een demonstratie dat ook de schuttersgilden op hun beurt deden. Kortom te veel om op te noemen.

Dankbaar

“Natuurlijk hadden we graag gezien dat er veel meer mensen waren. Maar toch zijn er aardig wat bezoekers.Vergeet niet dat het allemaal nog al uitgestrekt is, dus is het moeilijk om een schatting te maken. Niettemin, we zijn best tevreden. Erg dankbaar zijn we de weergoden. Het had allemaal nog veel erger kunnen zijn”, liet Peter van Bedaf horen. Hij is van de feestcommissie en dus mede samensteller van het programma. ” Vrijdagavond was het voor onze sponsors en gisterenavond (zaterdag) waren de oud-leden met partner welkom. Beide avonden, waarop samen meer dan 800 mensen waren, hadden een grandioos gezellig verloop”, zei Peter van Bedaf toen we hem bij het maken van onze ronde over het terrein tegenkwamen.

Noot van de redactie: Door een vergissing op de redactie is dit verslag in de vorige Zundertse Bode niet verschenen.