De voorstellingen zitten er weer op, bekijk nu de foto’s!

-

De voorstellingen van “Groeten uit Vogelenzang” en “Glad IJs” zitten er weer op. We willen iedereen die meegeholpen heeft om er een succes van te maken hier dan ook hartelijk bedanken. Mocht je nog samen met ons willen nagenieten, kijk dan eens op onze fotopagina voor de foto’s van de voorbereidingen en de voorstellingen.Koop nu uw kaarten voor Groeten uit Vogelenzang/Glad IJs!

-

Op donderdag 2 november om 20:00u, vrijdag 3 november om 20:00u en zondag 5 november om 14:00u spelen we de eenakters “Groeten uit Vogelenzang” en “Glad IJs” in de Koutershof (Koutershof 4, Rijsbergen). Kaarten voor deze voorstellingen zijn te reserveren via deze link en via de knop rechts op deze pagina.

Net zoals vorig jaar werken we ook dit jaar weer met vrije plaatskeuze. Dat betekent dat u bij binnenkomst in de zaal zelf uw stoel mag kiezen. U hoeft dus niet meer van tevoren stoelen te reserveren, maar alleen de kaarten voor de gewenste avond of middag te kopen.

Heeft u nog een vraag over het reserveren van de kaarten? Of wilt u uw kaarten liever telefonisch of via e-mail bestellen? Dan helpt onze penningmeester Bea Vriendje u hier graag bij. Zij is te bereiken via penningmeester@rijsbergstoneel.nl en telefoonnummer 06-21406462.Rijsbergs Toneel brengt nieuwe voorstelling 2, 3 en 5 november 2023

-

Het is even stil geweest rond het Rijsbergs Toneel, maar intussen zijn we volop aan het repeteren voor onze volgende voorstelling. Op donderdag 2 november, vrijdag 3 november en zondag 5 november brengen wij twee eenakters op de planken: “Groeten uit Vogelenzang” en “Glad IJs” (LET OP: In tegenstelling tot andere jaren is er dus geen voorstelling op de zaterdag, in plaats daarvan zijn jullie allemaal op donderdag al welkom!).

“Groeten uit Vogelenzang”.

Vier oude mensen moeten lang wachten voordat de recreatiezaal opengaat. De irritaties nemen toe en langzaam maar zeker wordt duidelijk dat ook in een bejaardenhuis de emoties hoog kunnen oplopen. Een eenakter waar veel te lachen valt maar die naar het einde toe nogal grimmig wordt en tenslotte het publiek ontroerd achterlaat. Geschreven door Jacques Vriens. Regie: Kees Vogels.

“Glad IJs”.

De bekende soapserie “Glad IJs”neemt over een paar dagen de cliffhanger van het seizoen op. Er is nog wel een tegenspeelster nodig voor de bekendste acteur. Een hilarische casting met een acteur met sterallures, een regisseuse die naar huis wil, een assistent scriptschrijver en twee ‘bekende’ auditanten volgt. Wie zal zich op glad ijs begeven? Geschreven en geregisseerd door Sam de Man.

De kaartverkoop voor de voorstellingen gaat binnenkort van start. Houd het nieuws hier en op onze Facebookpagina dus in de gaten!

 Kaartverkoop gestart

-

Op vrijdag 28 oktober om 20:00u, zaterdag 29 oktober om 20:00u en zondag 30 oktober om 14:00u spelen we het blijspel “Glimmen”. Kaarten voor deze voorstelling zijn vanaf heden te reserveren via deze link en via de knop rechts op deze pagina.

Vanaf dit jaar werken we met vrije plaatskeuze. Dat betekent dat u bij binnenkomst in de zaal zelf uw stoel mag kiezen. U hoeft dus niet meer van tevoren stoelen te reserveren, maar alleen de kaarten voor de gewenste avond of middag te kopen.

Heeft u nog een vraag over het reserveren van de kaarten? Of wilt u uw kaarten liever telefonisch of via e-mail bestellen? Dan helpt onze penningmeester Bea Vriendje u hier graag bij. Zij is te bereiken via penningmeester@rijsbergstoneel.nl en telefoonnummer 06-21406462.Rijsbergs Toneel brengt twee korte toneelstukken, verplaatst naar 29, 30 en 31 oktober 2021

-

Na anderhalf jaar uitstel door Corona  brengt het Rijsbergs Toneel twee eenakters, stukken van elk ongeveer 45 minuten. “Aardbeien met slagroom”, een vrolijke komedie, geschreven door Bruce Frisk en “Een andere dood”, een serieus stuk passend bij 75 jaar bevrijding, geschreven door Lynn Brittney.  De voorstellingen zijn verplaatst naar 29, 30 en 31 oktober 2021. Verkochte toegangskaarten zijn uiteraard nog steeds geldig maar er is nu extra ruimte en zodat u familie en vrienden kunt meenemen.

Ieder stuk heeft zijn eigen regisseur. Kees Vogels, een oude bekende voor velen en voor het Rijsbergs Toneel een man met veel regie-ervaring,  die met veel succes al vele malen de regie verzorgde. Ook Eddy Haers heeft al 9 keer bij het Rijsbergs Toneel prachtige stukken geregisseerd. Een vertrouwd stel mensen die bijna alle spelers al jaren kennen. Onder hun leiding zullen beide stukken en de spelers zeker tot hun recht gaan komen.

Het Rijsbergs Toneel hoopt u dan ook op 29, 30 of 31 oktober te mogen begroeten. Denk aan de Coronamaatregelen! Dus zorg voor een geldige QR code of een recente test of verklaring van genezing van Corona

Kaartverkoop
De voorstellingen worden op 29, 30 en 31 oktober 2021 gespeeld in De Koutershof in Rijsbergen.  Op vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20.00 uur, op zondag om 14.00 uur.

Voor de voorstellingen kunnen e-tickets worden gekocht via www.reserveren.rijsbergstoneel.nl of bij het verkooppunt aan de Sofiastraat 2 in Rijsbergen. Surf voor meer informatie naar www.rijsbergstoneel.nl. U kunt ook e-mailen naar info@rijsbergstoneel.nl en u kunt ook bellen met 06-19 22 61 83. Spreek eventueel bij geen gehoor na het bericht uw naam en telefoonnummer duidelijk in. We kunnen u dan terugbellen en voor kaarten zorgen.

 Start van het seizoen 2018-2019 voor het Rijsbergs Toneel.

-

RIJSBERGEN – Het Rijsbergs Toneel is gestart met repeteren voor haar nieuwe productie ‘Gewoon te gek’ die op 5, 6 en 7 april 2019 te zien zal zijn in Rijsbergen.

‘Gewoon te gek’ is een eigentijds blijspel geschreven door Ton Davids. Onder leiding van de nieuwe regisseur Kees Jochems zijn de 8 spelers al druk aan het leren op hun tekst en ook alle voorbereidingen zijn in volle gang.
Houd uw agenda vrij voor een leuke avond in Koutershof!Rijsbergs Toneel verwelkomt twee gastspelers

-

RIJSBERGEN – Het stuk speelt zich af in de jaren ’50. Een jury, bestaande uit twaalf burgers moet anoniem een beslissing nemen over het lot van een 19-jarige jongen die verdacht wordt van moord. Toentertijd was het stuk dat gebaseerd is op een televisiefilm een ode aan het Amerikaans rechtssysteem. In onze tijd is de thematiek verschoven naar discriminatie, vooroordelen en racisme en om die reden is het stuk nog hoogst actueel, aldus regisseur Herbert Mouwen

DOOR SASKIA ROKS

De spelers van het Rijsbergs Toneel acteren dit jaar vooral rondom een enorm grote houten tafel. Deze tafel is speciaal voor deze productie op maat gemaakt door Frans Matthijssen. Vanwege de enorme afmetingen van de tafel kon Frans deze klus niet thuis uitvoeren en werd het podium in de Koutershof zijn bouwlocatie.

Tafel
Het publiek zal rondom de tafel kunnen plaatsnemen en de spelers zullen zich regelmatig bewegen van de tafel af naar verschillende hoeken in de zaal die ingericht zullen zijn om bijvoorbeeld drinken te pakken.

Traditioneel
Wat de situering van acteurs en publiek betreft, wijkt het Rijsbergs Toneel dit jaar dus duidelijk af van de traditionele opstelling. Verder is de vereniging juist wel traditioneel ingesteld volgens gastspeler Kees van Riel. Waarom gastspelers? Omdat mannelijke acteurs enorm schaars zijn, vooral in het amateurtoneel, legt regisseur Herbert Mouwen uit. Via Kees Vogels die dit jaar de rol van rechter speelt, versterken twee spelers van het Zunderts Toneel de Rijsbergse cast. Deze gastspelers zijn Jim Mertens en Kees van Riel.

Gastspelers
Kees van Riel is lid van Het Zunderts Toneel (HZT). Volgens Herbert Mouwen spelen zij kwalitatief hoogwaardige stukken. Zoals kees Vogels de laatste productie gastspeler was bij HZT, zo zijn Kees van Riel en Jim Mertens nu te gast bij het Rijsbergs Toneel. Het is leuk om eens een kijkje te nemen in de keuken van de ander, licht Kees toe. “Het grootste verschil ? Dat we bij HZT veel projectmatiger werken. Het Rijsbergs Toneel is een erg leuke dorpsvereniging en ik vind het heel erg leuk om eens een andere ervaring op te doen.”

Buitenlandse dame
Helma is daartegenover al twintig jaar een vaste speelster bij het Rijsbergs Toneel. “Ik ben er ingerold als figurant. Ik heb ook grime gedaan maar dat werd te veel. Nu doe ik samen met Helma van Bedaf de kleding voor het stuk.” Helma speelt in ‘Twaalf Gezworenen’ een buitenlandse dame, jurylid nummer elf. Ik heb me daarvoor verdiept in een Indonesisch accentje. Dit ligt het dichtst bij mij vanwege mijn familiaire afkomst. Het is wel een uitdaging want het is belangrijk dat de spraak voor het publiek goed verstaanbaar blijft. Ik ben zeer benieuwd wat mijn kinderen er van gaan vinden. Zij zijn namelijk het meest kritische publiek! 

Voorstellingen zijn op 16, 17 maart om 20.00 uur en 18 maart om 14.00 uur. Locatie: Koutershof te Rijsbergen. Kaarten kopen en reserveren kan via: www.reserveren.rijsbergstoneel.nl

Bron: De Zundertse Bode (zondag 4 maart 2018)Uitslag Rabobank Clubkascampagne

-

De stemmen van de Rabo clubkascampagne zijn geteld…….

Het Rijsbergs Toneel heeft een cheque ontvangen ter hoogte van € 506,84! Maar dat is nog niet alles, het filmpje dat voorafgaand aan de voorstellingen te zien was heeft geleid tot een extra prijs van € 200 voor leukste campagne.

Dit betekent dat we dus een bedrag van € 706,84 mogen ontvangen, alle stemmers super bedankt!Rijsbergs Toneel speelde Reinaert

-

Bekijk hier het item wat ROStv Zundert maakte van Reinaert:

Uitgezonden bij: ROStv Zundert
Beelden: DVD ReinaertProductie ‘Reinaert’ tot in de puntjes verzorgd!

-

Rijsbergs Toneel verwelkomt zes debutanten

RIJSBERGEN- Het Rijsbergs Toneel  speelt voor U dit jaar ‘Reinaert’.  Het stuk is een moderne bewerking van  het beroemde dierdicht Vanden vos Reynarde. Het verhaal speelt zich af op de hofdag van koning Nobel. Reinaert wordt voor het gerecht gedaagd.

DOOR SASKIA ROKS

Gisteren was de première van het stuk “Reinaert” van het Rijsberg Toneel. De toneelgroep bestaat uit zestien spelers en staat onder leiding van regisseur Herbert Mouwen. Aan kleding en grime is veel aandacht geschonken wat de voorstelling extra aantrekkelijk maakt voor het publiek. De productie is tevens geschikt als familievoorstelling. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen in de Koutershof op zaterdagavond 1 april en zondagmiddag 2 april, zie www.reserveren.rijsbergstoneel.nl

Edytha de Veld; één van de nieuwe jeugdspelers speelt Tibeert in de productie ‘Reinaert’ van het Rijsbergs Toneel  FOTO SASKIA ROKS

 

Bron: De Zundertse Bode (zaterdag 1 april 2017)