Rijsbergs Toneel brengt ‘Gewoon te Gek’

-

RIJSBERGEN – Dit jaar brengt het Rijsbergs Toneel een blijspel genaamd ‘Gewoon te Gek’ van Ton Davids. De repetities onder leiding van de nieuwe regisseur Kees Jochems zijn in volle gang.

DOOR: ADDO SPRANGERS

Het stuk handelt over vier ex-psychiatrische patiënten die in een rijtjeshuis wonen, waar ze hun plaatsje in de ‘normale’ maatschappij proberen te heroveren. Ze worden daarbij geholpen door een sociotherapeute. De bewoners lijken nog niet echt op ‘normale’ mensen en het ziet ernaar uit dat de subsidie stopgezet wordt en dat de bewoners weer terug moeten keren naar de inrichting. Op ‘te gekke’ wijze laten de bewoners echter zien heel goed hun eigen boontjes te kunnen doppen. De nieuwe buren helpen hen daarbij onbewust een handje met hun bijzondere talenten. Zeer bekwaam blijven de ex-gekken de baas en regelen hun zaakjes met durf en een ietsepietsie bedrog.

Voorverkoop
‘Gewoon te Gek’ wordt gespeeld op 5, 6 en 7 april in De Koutershof in Rijsbergen. Komende weken wordt het Open Doekje weer huis aan huis bezorgd. Hierin vindt u meer informatie over de kaartverkoop, het Rijsbergs Toneel en het stuk ‘Gewoon te Gek’. Vanaf zaterdag 16 maart kunnen voor de voorstellingen e-tickets worden gekocht via www.reserveren.rijsbergstoneel.nl of bij het verkooppunt aan de Sofiastraat 2 in Rijsbergen. Surf voor meer informatie naar www.rijsbergstoneel.nl.

Bron: De Zundertse Bode (dinsdag 12 maart 2019)