Rijsbergs Toneel pakt draad weer op RONDGANG MET DONATEURKAARTEN

-

RIJSBERGEN – Zes maanden geleden stond Rijsbergs Toneel voor het laatst onder de schijnwerpers van Koutershof. Het toneelgezelschap heeft de draad weer opgepakt door zich voor te bereiden op de volgende uitvoering die ook dan in maart zal zijn. Eerdaags komen de leden van Rijsbergs Toneel hiervoor bij u met donateurkaarten aan de deur waarop de voorstelling bezocht kan worden. Daar is ook de zondagmiddag weer bij.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Wie wil in eigen dorp niet eens ‘n keertje gezellig uit met de bedoeling een leuke toneelvoorstelling bij te wonen. Waarom niet gebruik gemaakt van de mogelijkheid die daartoe bestaat?

Rijsbergen heeft een toneelvereniging in huis die op een niet onaardig niveau acteert. Bij de laatste uitvoering was het telkens volle bak en zoiets zegt voldoende. De naam van het stuk, waarmee het Rijsbergs Toneel, Geestesbeschaving anno 1902, de laatste keer veel succes behaalde, heette ‘de Richel’. Na zes maanden is de toneelclub weer begonnen met de voorbereiding van de volgende uitvoering die ook dan wegens carnavalsactiviteiten in maart plaatsvindt.

Bijzonder

“Weliswaar heeft onze vereniging op diverse fronten meegewerkt aan het door Charles Luijten geschreven volksspel ‘Tussen Zonsop-en ondergang’ dat mede onder leiding van Kees Vogels een enorm groot succes is geworden. Het werd bij gelegenheid van 850 jaar parochie in Rijsbergen opgevoerd. Het Rijsbergs Toneel heeft geparticipeerd in de organisatie en er hebben diverse spelers meegedaan. Door prettige en constructieve samenwerking tussen diverse groepen is er een bijzondere prestatie neergezet”, zegt Marjo Jacobs die een deel van de public relations van het Rijsbergs Toneel verzorgt en zelf in het volksstuk meespeelde in de rol van Correke Rens als melkmeisje.

Spotgeesten

Voor de komende uitvoering heeft men ‘Spotgeesten’ in studie genomen waarbij op zoek wordt gegaan naar het paranormale. Regelmatig komt ontmoet de man zijn overleden vrouw waarmee de geesten de spot drijven hetgeen tot een hoop dwaze taferelen leidt. Het toneelspel ‘Spotgeesten’ geschreven door acteur en componist Noël Coward werd tot nu 2000 keer opgevoerd. Bekende actrices als Ellen Vogel en Trudy Labij hadden er ooit een rol in.

Regie

Ook deze keer is de regie in handen van de Eddy Haers uit Roosendaal. ”Het werd tijd, ik stond al een hele tijd te popelen om met de spelersgroep van het Rijsbergs Toneel aan de slag te kunnen gaan. Vreemd is dat niet. Het is een heel fijne en gemoedelijke club waarmee het heerlijk samenwerken is. Ik kom dan ook telkens vanuit Roosendaal met veel plezier naar de repetitie toe”, zegt Eddy Haers die met zijn groep 20, 21 en 22 maart voor het voetlicht komt.

Neem een kaart

De Rijsbergenaren zijn de laatste jaren gewend dat op zondagmiddag wordt gespeeld. De stijgende bezoekersaantallen hebben tot nu bewezen dat dit van het Rijsbergs Toneel een goede keuze is geweest. Eerdaags komen de leden van het Rijsbergs Toneel bij u aan de deur met donateurkaarten waarop een van de voorstellingen bezocht kan worden. Laat die kans niet voorbij gaan zodat u straks in eigen dorp kunt genieten van een heerlijk avondje/middagje toneel in Koutershof.