Rijsbergs Toneel presenteert met ‘Reinaert’ tevens zes nieuwe spelers

-

RIJSBERGEN – Het Rijsbergs Toneel speelt voor u dit jaar ‘Reinaert’. Het stuk is een bewerking van het beroemde dierdicht Vanden vos Reynarde. Maar het eeuwenoude verhaal is voorzien van een modern jasje door regisseur Herbert Mouwen. De voorstelling is zeker de moeite waard voor jong en oud. De vereniging presenteert bovendien met trots een zestal nieuwe spelers op het podium. Eén van die nieuwkomers is Tom Brock. Hij heeft de eer om de hoofdrol te mogen spelen; de schurk Reinaert.

DOOR SASKIA ROKS

Tom Brock is 18 jaar oud en woonachtig in Breda. Tom is een creatieve jongeman die zelf graag verhalen en liedjes schrijft en behalve het publiek ook een gitaar weet te bespelen. Toen hij bij het Rijsbergs Toneel kwam was dat best spannend omdat hij er echt niemand kende. Maar gelukkig werd ik heel leuk ontvangen, vertelt Tom. “Het ging eigenlijk vanzelf. Bovendien was ik niet de enige nieuweling, met mij nog vijf andere nieuwe mensen.” De repetities begonnen in oktober. Er werd gestart met het oplezen van stukjes tekst en daar bleek de regisseur tevreden over te zijn, blijkt uit de rolverdeling. Tom vindt het een grote eer om de hoofdrol te mogen vertolken en heeft dan ook al heel veel zin in het voorstellingsweekend; 31 maart, 1 en 2 april in de Koutershof te Rijsbergen.

Nieuwe leden

Het Rijsbergs Toneel is bij de echte Rijsbergenaren ook wel bekend onder de naam ‘Geestesbeschaving’. De vereniging is in 1902 opgericht en gaat dus al heel wat jaartjes mee. De club was toe aan uitbreiding van de spelersgroep. Afgelopen jaar is er actief gezocht naar nieuwe spelers/ leden en met succes! Maar liefst vijf jeugdleden wisten de weg naar de Koutershof te vinden. Op het podium ziet u dit jaar een diversiteit aan spelers. Zo is de jongste speler, Lizzie Koeken, pas 8 jaar oud. De vereniging blijft overigens openstaan voor nieuwe leden, jong of oud, met of zonder ervaring; iedereen is welkom dus schroom niet om contact op te nemen. Het decor is zorgvuldig gekozen, rustig van kleur zodat de personages op toneel goed tot hun recht komen. Aan de kleding en grime wordt veel aandacht besteed. Samen met de belichting en het geluid moet straks alles kloppen.

Nieuw systeem

Naast nieuwe spelers is het Rijsbergs Toneel sinds dit jaar ook in het bezit van een nieuw reserveringssysteem. De vereniging verkoopt zoals altijd kaarten aan de deur. En het is ook nog steeds mogelijk om telefonisch plaatsen te reserveren. Maar vanaf 26 maart, 13.00 uur, is het mogelijk om zelf online plaatsen te reserveren en eventueel kaarten (bij) te kopen. Dit kan allemaal via de website: www.reserveren.rijsbergstoneel.nl Het reserveringssysteem is speciaal voor het Rijsbergs Toneel ontwikkeld.

 

Bron: De Zundertse Bode (woensdag 22 maart 2017)